500 ml fløde (vælg kaffefløde på 9% for en flødeis med færre kalorier)
6 æggeblommer
100 gram sukrin melis eller 1 spsk flydende sødemiddel (for sødme til flødeisen)
2 tsk vaniljepulver (OBS: Det er ikke det samme som vaniljesukker)
2 tsk lakridspulver (fx fra Lakrids by Johan Bülow)
1 knivspids salt (Jep, der skal lidt salt i isdesserten)
Sådan gør du:
I en skål piskes æggeblommerne sammen med sukrin melis.
Tilføj fløde stille og roligt, mens skåles indhold piskes godt igennem, uden fløden piskes stiv.
Tilsæt lakrids- og vaniljepulver i til skålens ingredienser, og vend eller pisk kortvarigt lakrids- og vaniljepulveret ind i flødemassen.
Hæld fx flødeisblandingen i 6-8 små fryseegnede skåle, så flødeisen kan nydes i mindre mængder, hvorefter de små skåle med flødeis sættes i fryseren i nogle timer alt afhængigt af skålenes størrelse.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/floedeis-lakrids-vaniljesmag/