Auberginelasagne med oksekød, grøntsager og smeltet cheddarost
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 800 gram hakket oksekød
  • 500 gram wok grøntsager (optøet fra frost) eller andet fintsnittet grønt
  • 75 gram revet cheddarost (jeg brugte Kerry Gold fra Rema)
  • 100 gram Buko pikant flødeost eller tilsvarende
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 6-7 dl tomatpasata eller hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 3 tsk tørret basilikum eller 1 dusk frisk snittet fint
  • 2 okse-bouillonterninger
  • 10 gram smør til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Find en stor gryde (3 liter eller mere). Brun oksekødet af under omrøring.
  3. Når oksekødet er brunet af i nogle minutter, tilføjes fintsnittet løg, tomatpasata, tomatpure, presset hvidløg, flødeosten og bouillonterningerne. Lad oksekødsblandingen koge ind under omrøring.
  4. Find mandolinjernet frem, skær top og bund af auberginen, og snit den på langs i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med kniv.
  5. Opsmør et passende ildfast fad, og fordel henholdsvis portioner af oksekødsblandingen og aubergineskiverne, samt en portion fintsnittede grøntsager lagvis i 3-4 lag.
  6. Top din lasagne af med revet cheddarost og basilikum, og tilbered lasagnen i ovnen i cirka 25 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/auberginelasagne-med-oksekoed-groentsager-og-revet-cheddarost/