Oksemørbrad med baconsvøbte asparges, spinat og svampesovs
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Oksemørbrad
  • 800-1000 gram oksemørbrad
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret hvidløg eller tilsvarende i frisk
  • evt. andre favoritkrydderier
  • + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
Baconsvøbte asparges på frisk spinat
  • 250 gram grønne asparges
  • 150 gram bacon i strimler
  • 200 gram frisk spinat
Pandesovs med champignoner
  • Saft og kraft på panden efter stegning af oksemørbraden
  • 200 gram hele eller snittede champignoner
  • 1 dåse kokosmælk (kun den fede del fra dåsen)
  • 1 terning oksebouillon, samt et par dråber kulør for farve
Sådan gør du:
Sådan laver du oksemørbrad i ovn / grill
  1. Tænd din ovn / grill på 180 grader.
  2. Puds oksemørbraden fri for sener, hinder mm. og mariner udskæringen godt ind i en tørmarinade(dry rub).
  3. Smelt smørklatten på en brand varm pande, og brun oksemørbraden hurtigt af hele vejen rundt.
  4. Anbring oksemørbraden på et ildfast fad midt i ovnen eller i grillen, og tilbered mørbraden i cirka 40-60 minutter (indirekte varme ved grill). Stegetiden afhænger af størrelsen, så du kan med fordel anvende stegetermometer og navigere efter følgende: 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
Sådan laves oksemørbrad i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
  2. Følg trin 2 og trin 3 for tilberedning i ovn/grill. Forsæt herefter sous vide tilberedningen nedenfor.
  3. Vakuumer oksemørbraden, og tilbered den i sous vide i 4 timer, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
Sådan laver du de baconsvøbte asparges på frisk spinat
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl de grønne asparges, og knæk den nederste ende af stokken, da den kan være træg og træls.
  3. Halver aspargesene til cirka 10 centimeter lange stykker, og svøb dem to og to i halverede baconstrimler.
  4. Læg de baconsvøbte asparges af på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag de baconsvøbte asparges cirka 20-25 minutter, til baconen er gylden og sprød.
  6. Server de baconsvøbte asparges på en håndfuld friske spinatblade.
Sådan laver du pandesovsen
  1. Giv panden du brunede oksemørbraden af på høj varme, og steg champignonerne i stegefedtet.
  2. Tilføj den fede kokosmælken og bouillonen til pandens saft og kraft. Lad pandesovsen simre ind i nogle minutter, hvorefter sovsen smages til med salt, peber og evt. farves med en smule kulør.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/rosa-oksemoerbrad-med-baconsvoebt-asparges-spinat-og-svampesauce/