Saftig kyllingbryst med bearnaise sovs og haricots verts bønner
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 600 gram kyllingebryst
  • 750 gram haricots Verts
  • 4 stave af hokkaido græskar, sød kartoffel eller gulerod (undlades ved LCHF/KETO)
  • 100 gram Smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk tørret estragon eller ca. 1 bundt frisk estragon
  • 1 skalotteløg / almindeligt løg
  • 1 spsk eddike (Æblecider eddike er anvendt i opskriften her)
  • 1 spsk vand
  • 1 skvæt citron
  • Salt, Peber, Paprika og karry
Sådan gør du:
Sådan laver du Sous Vide tilberedt kyllingbrystfileter
  1. Et par timer inden servering, renser og krydrer du kyllingbrystfileterne med salt, peber, paprika og en lille smule karry. Herefter vakuumpakker du kyllingbrystfileterne i Sous Vide egnede poser og dumper dem i din Sous Vide ved 61 grader.
Sådan tilbereder du kyllingbrystfileter på panden
  1. Smelt en klart smør på en pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, bruner du kyllingbrystfileterne af i 3-4 minutter på hver side. Krydr kyllingbrystfileterne under stegningen.
  2. Tag panden af varmen, og lad kyllingbrystfileterne trække i 5 minutter, hvor panden er dækket med låg eller stanniol.
Sådan tilbereder du haricots verts og de orange stave af grønt (15min inden spisetid)
  1. Hæld haricots verts og de skrællede grøntsagsstave i en gryde med vand og lad grøntsagerne koge i 5 - 7 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad gryden stå på den varme kogeplade til servering.
Sådan laver du bearnaisesovs (15min inden spisetid)
  1. Klar(smelt) smørret på panden, du senere skal brune den sous vide tilberedte kylling af på.
  2. Snit løg estragon fint.
  3. Hæld æggeblommer, eddike og vand i en kasserolle og pisk under nænsom opvarmning massen skummende og mere tyk. (Pas meget på varmen)
  4. Når æggemassen er pisket tykkere og skummende, tilsættes det klarede smør langsomt, mens der fortsat piskes konstant, ved svag varme. Stille og roligt optages smørret i æggeblommerne.
  5. Når alt det klarede smør er optaget med undtagelse af det sidste smule hvide bundfald, tilsættes finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat røres i bearnaisesovsen.
  6. Tag sovsen væk fra varmen.
Sådan afslutter du tilberedning og servere måltidet
  1. Tag kyllingebrysterne op af din Sous Vide, og brun dem i smør på panden i ca. 1 min i alt ved høj varme.
  2. Tag kyllingebrystfileterne af og lad dem trække 2 minutter, mens du sørger for bearnaisesovsen er varm og klar til servering. Ødelæg ikke bearnaisesovsen nu, ved at give den for meget varme.
  3. Skær kyllingen ud og server kyllingen med haricots verts og grøntsagsstave og bearnaisesovs.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftig-kylling-bearnaise-sovs-groent/