Tunmousse - Sund opskrift med broccoli og blødkogt æg
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 1 dåse tun i vand
  • 50 gram flødeost pikant (mindre kan anvendes for færre kalorier)
  • 1 broccoli (cirka 500 gram)
  • 2 æg
  • ½ lille Citron (saften herfra)
  • 1 tsk dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
  1. Fyld 2 cm vand i en gryde. Læg låg på gryden, og giv den høj varme.
  2. Når vandet koger lægger du æggene i vanden og skruer ned til middel varme. Sæt tidstagning til 6 min, hvorefter æggene er tages af, skylles under koldt vand og pilles.
  3. Tag en gryde mere til broccolien og fyld gryden med 2 cm vand. Bring vandet i gryden i kog. Skyl og snit broccolibuketterne, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad broccoliene dampkoge i 3-4 minutter. Broccolien skal have bid, uden at være sej og må ikke være overkogt.
  4. Dræn tunen for vand. Bland tunen med flødeost, citronsaft, salt og peber. Arbejd ingredienserne godt sammen med en gaffel eller evt. i en minihakker eller foodprocesser.
  5. Prøvesmag gerne undervejs, om der skal yderligere citron, salt og peber i tunmoussen. Tunmoussen kan med fordel laves nogle timer før og sættes på køl, så tunmoussen sætter sig og bliver mere fast i konsistensen.
  6. Anret broccolien i en dyb tallerken sammen med tunmoussen og det pillede blødkogte æg. Tilsæt lidt dildspidser, salt og peber.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/tunmousse-med-broccoli-og-bloedkogt-aeg/