Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 blomkålshoved eller omkring 600-800 gram buketter
  • 100 gram pikant flødeost
  • 2 spsk knuste eller groft hakkede hasselnødder
  • 1 terning hønsebouillon
  • ½ tsk dildspidser eller tilsvarende snittet frisk dild
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 drys flage- eller havsalt (eller almindeligt salt)
Sådan gør du:
  1. Fjern stokken og bladene og snit resten af blomkålshovedet i mindre stykker (cirka 2 x 2 cm).
  2. Anbring det snittede blomkål i en gryde og tildæk blomkålen med vand. Kog blomkålet mørt i 15-20 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af på den varm kogeplade nogle minutter.
  4. Grib elpiskeren og pisk flødeost, bouillonterning, hasselnødder, dildspidser og peber sammen til en cremet, lækker og luftig blomkålsmos.
  5. Top blomkålsmosen af med et drys flage- eller havsalt og evt. et drys ekstra dildspidser.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/cremet-blomkaalsmos-med-knuste-hasselnoedder-dildspidser-og-havsalt/