Lammekølle med hvidløg og rodfrugter » Provencalsk opskrift
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
1 lammekølle (ca. 2 kg)
1,5 kg rodfrugter af eget valg
2 løg
6 fed hvidløg
1 stor dusk frisk persille
2 terninger oksebouillon opløst i 3 dl vand
Salt
Peber
10 gram smør til opsmøring af ildfast fad eller bradepande
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Gnid lammekøllen med salt og peber. Snit fordelte 'hvidløgslommer' i lammekøllen med en spids kniv. Snit 3 af de 6 fed hvidløg i mindre stykker, og fyld så hvidløget i de snittede lommer i køllen.
Opsmør en bradepande. Skræl og snit rodfrugterne og løgene i mindre stykker.
Læg de snittede grøntsager i bradepanden. Snit herefter persille og de sidste tre fed hvidløg fint, og bland persille og hvidløg godt rundt i rodfrugterne. Krydr med salt og peber.
Læg lammekøllen ovenpå bradepandens rodfrugter. Hæld bouillonen i bradepanden, og sæt bradepanden med lammekøllen og grøntsagerne i ovnen i 1 time 15 minutter ved 200 grader.
Når lammekøllen er færdigtilberedt, tages den ud af ovnen. Lad den trække 5-10 minutter inden udskæring. Server din lammekølle med de ovnbagte rodfrugter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/moer-og-saftig-provencalsk-lammekoelle-med-hvidloeg-og-ovnbagte-rodfrugter/