Kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og farverig blandet salat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Pikantostfyldt kyllingbryst
  • 1000 gram kyllingbryst filet
  • 50 gram flødeost (jeg brugte Buko pikant)
  • 125 gram bacon i skiver
  • Salt
  • Peber
Blandet salat
  • 100 gram cocktail- eller cherrytomater
  • 100 gram fintsnittet spidskål
  • 100 gram fintsnittet rød spidskål eller rødkål
  • 100 gram fintsnittet grønkål
  • 1 gulerod
  • 1 spsk græskarkerner
Urtedressing (hvis ikke du køber en færdiglavet)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan laver du pikantostfyldt kyllingbryst
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del hvert kyllingbryst i to med mindre brystfileterne er meget små. Lav et snit fra siden i hver af kyllingestykkerne, og fordel pikant flødeosten i hver af de snittede "lommer". Krydr med salt og peber.
  3. Halver baconstrimlerne og fordel baconen på hver af de pikantostfyldte kyllingbrystfileter, så overfladen af kyllingestykkerne dækkes med bacon.
  4. Anbring de baconsvøbte kyllingestykker på en bradepande eller i et ildfast fad. Sæt bradepanden eller fadet i ovnen, og tilbered kyllingen i 25-30 minutter, hvorefter kyllingen er klar til servering.
Sådan laver du den blandede salat
  1. Skræl og strimmel guleroden med et juliennejern. Bland gulerodsstrimlerne med den fintsnittede spidskål, røde spidskål og grønkål.
  2. Top salaten af med halve små tomater og græskarkerne inden servering.
Sådan laver du urtedressingen (hvis ikke du snupper en færdigkøbt)
  1. Skyl og snit de friske krydderurter.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/pikantostfyldt-kyllingbryst-med-baconsvoeb-og-sproed-blandet-salat/