Kalkunbryst med bacon i cremet spinat-flødeostsovs med porre
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 900-1000 gram kalkunbryst
  • 125 gram bacon i skiver
  • 6-8 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 porrer
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 100 gram Buko flødeost fx pikant eller anden favorit
  • 1,5 - 2 dl vand kogende vand
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
  2. Krydr kalkunbrystet med salt og peber og svøb kalkunbrystet med baconskiver, så baconstykkerne dækker alt kødet.
  3. Skyl porrerne og skræl løg og hvidløg. Snit løg, hvidløg og porrerne i mindre stykker.
  4. Bland den hakkede spinat med de snittede grøntsagerne og fordel de snittede grøntsager i det ildfaste fad. Læg det baconsvøbte kalkunbryst ovenpå grøntsagerne i fadet. Opløs herefter flødeost og bouillonterninger i 2 dl kogende vand, og hæld blandingen over grøntsagerne i det ildfaste fad.
  5. Sæt herligheden i ovnen i 30-40 minutter. Kødet er gennemsteg ved en temperatur på 75 grader.
  6. Tag det færdigstegte kalkunbryst op af fadet, skær brystet i tynde skiver, og læg så det skiveskårne kalkunbryst tilbage i den cremede spinatflødesovs inden servering.
  7. Server livretten med fx blomkålsris, salat, kogte grøntsager eller andet lækkert tilbehør.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/baconsvoebt-kalkunbryst-i-cremet-spinat-floedeostsovs-med-porre/