Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Lakse steak
  • 800 gram laksesteaks
  • 1 frisk dusk dild eller 3 tsk tørrede dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk friskkværnet sort peber
  • Saft og skal fra en halv økologisk citron
  • 10 gram smør (kan undlades ved brug af slip-let pande for færre kalorier)
Sprød spidskålssalat
  • 150 gram spidskål
  • 1 agurk
  • 250 gram tomater
  • 2-3 spsk peanuts
Hjemmerørt dilddressing (hvis ikke du køber en færdiglavet)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk dild frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du din laks perfekt
  1. Giv en stor pande høj varme og lad smøret smelte.
  2. Skru ned til middel varme, læg dine laksesteaks i smøret på panden, krydr laksen med citronsaft, revet citronskal, dildspidser, salt og peber.
  3. Steg dine laksesteaks på skindsiden i 5-7 minutter under låg eller dækket af stanniol. Dine laksesteaks er færdige, når du med et let pres med fingeren, kan få laksestykket til at glide fra hinanden.
Sådan laver du en lækker hjemmerørt dilddressing
  1. Skyl og snit den friske dild.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.
Sådan laver du den sprøde spidskålssalat
  1. Riv spidskålet fint på et mandolinjern eller snit det fint med en kniv.
  2. Snit også agurk og tomat. Bland agurk og spidskål, og top din sprøde salat af med dilddressing, små halve tomater og peanuts.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftige-laksesteaks-og-sproed-spidskaalssalat-med-hjemmeroert-dilddressing/