Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt og pikantost
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 5 æg
  • 1 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Fyld til din blomkålscalzone
  • 500 gram hakket oksekød
  • Krydderiblanding af: 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano
  • 1 lille løg (snittes fint og bruges som fyld)
  • ½ peberfrugt (snittes fint og bruges som fyld)
  • 50 gram Buko pikantost (eller andet lækker flødeost)
Topping
  • ½ peberfrugt i skiver
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 tsk oregano
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og bland så blomkålsrisene med æg, oregano, salt og peber på bagepapiret. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  4. Bag calzonedejen 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  5. Grib en stor pande, og brun det hakkede oksekød af i 4-5 minutter sammen med krydderiblandingen.
  6. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel pikantosten ud over hele calzonedejen. Fyld derefter det brunede oksekød, samt fintsnittet løg og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  7. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten, hvorefter bagepapiret løsnes fra den foldede calzonedej igen.
  8. Top blomkålscalzonen af med tomatpuré, oregano og peberfrugt. Færdigbag så calzonen i ovnen i cirka 15 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/blomkaalscalzone-med-oksekoed-tomatsovs-peberfrugt-loeg-og-pikantost/