Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 5 æg
  • 1 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Fyld til din blomkålscalzone
  • 400 gram skinkestrimler eller tern
  • 75 gram Buko pikantost eller flødeost (Paleo: Kan udskiftes med tomatpuré)
  • 4-6 fintsnittede soltørrede tomater
  • Krydderblanding: ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano
  • 1-2 tsk revet parmesanost (kan undlades)
Topping
  • 2-3 fintsnittede soltørrede tomater
  • 8-10 skiver pepperoni
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk revet parmesanost (kan undlades)
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålet groft, så blomkålsstykkerne passer i foodprocessoren. Riv stykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med bagepapir, og bland blomkålsris med æg, oregano, salt og peber på bagepapiret. Pres og udjævn herefter calzonedejen ud i et jævnt lag i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen. Brug en flad ske eller hænderne.
  4. Bag calzonedejen 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  5. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel pikantosten ud over hele calzonedejen. Fyld og fordel derpå skinke, soltørrede tomater, revet parmesanost og krydderier på calzonedejens midte.
  6. Fold hver af siderne indover midten, ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Bagepapiret løsnes fra den foldede calzonedej, og lægges tilbage på bagepladen.
  7. Top blomkålscalzonen af med pepperoni, soltørrede tomater og revet parmesanost. Færdigbag så calzonen i ovnen i cirka 15 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/blomkaalscalzone-med-soltoerrede-tomater-skinke-pepperoni-og-pikantost/