Oliven-broccoli salat med nødder og frisk mozzarella
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram oliven (med eller uden mandler, peberfrugt, feta – du bestemmer)
  • 100 gram iceberg salat eller Hjertesalat, rucola osv.
  • 100 gram frosne ærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 gram (1 klump) frisk mozzarellaost
  • 2-3 stk jordbær (smagsgiver - er ikke LCHF/KETO og kan undlades)
  • 5 stk vindruer (smagsgiver - er ikke LCHF/KETO og kan undlades)
  • ½ æble (smagsgiver - er ikke LCHF/KETO og kan undlades)
  • 1 lille håndfuld blandede cashew- og valnødder
Sådan gør du:
  1. Rens og skær buketter af friskt broccoli. Bring 1-2 cm vand i kog i bundet af en gryde og lyntilbered det i 3-5 minutter alt afhængigt af, hvor meget bid du synes der skal være i broccolien. Tilsæt de frosne ærter i det sidste minut, så de kun lige blancheres.
  2. Rens og snit salaten. Læg salaten som bund på et stort fad.
  3. Rens og snit peberfrugt, æbler, jordbær og vindruer og fordele det hele i nævnte rækkefølge ovenpå salaten.
  4. Lad broccoli og ærter dampe af, hvorfor det er en fin ide at lave det i forvejen. Varm salat er “NO GO”. Køl det evt. kort under rendende kold vand, hvis du skal have salaten klar i en fart.
  5. Fordel det afkølede broccoli og ærterne på fadet.
  6. Skær mozzarella osten ud i passende skiver og fordel dem øverst sammen med nødderne.
  7. Serveres fx med en lækker ekstra jomfru olivenolie, vinaigrette eller dressing “On the side”
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/oliven-broccoli-salat-noedder-frisk-mozzarella/