Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys (Glutenfri)
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 6-8
Ingredienser:
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 lille håndfuld hasselnødder
  • 200 gram mandelmel (Lav det gerne selv)
  • 5 spsk kakaopulver
  • 5 spsk sukrin gold eller yaconsirup
  • 6 æg
  • 1,5 tsk vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
  • 1 tsk Natron
  • 1 spsk citronsaft
  • 8-10 flotte jordbær til serveringen
Sådan gør du:
  1. Læg de hele økologiske appelsiner i en passende gryde, dæk appelsinerne med vand og kog dem til de er møre. Du skal påregne omkring 60 minutter, før appelsinerne er møre.
  2. Tag appelsinerne op af vandet, halver dem og fjern kerner, hvis der er nogle.
  3. Læg de halverede appelsiner i foodprocessoren og blend dem til en ensartet puré.
  4. Opløs natron i citronsaften og tilsæt blandingen af natron og citronsaft i foodprocessoren.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser med undtagelse af valnødder og hasselnødder. Blend dejmassen til en ensartet konsistens.
  6. Vend valnødderne i dejmassen og placer dejen i en springform, beklædt med bagepapir. Du skal bruge en springform med en diameter på omkring 20-22cm.
  7. Tænd for ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Hak hasselnødderne og fordel hasselnødderne på toppen af kagen, inden den sættes i ovnen.
  8. Bag kagen i 40-50 minutter eller til den er gennembagt.Tag en tandstik og pris den forsigtigt ned i chokoladekage, når du vil tjekke om kagen er færdigbagt. Hvis tandstikke nemt, kan trækkes op igen uden der er kagerester på, så bør din chokoladekage være færdigbagt.
  9. Når chokoladekagen er færdigbagt, tages den ud og sættes til afkøling i springformen.
  10. Server din chokoladekage med friske jordbær til en dejlig kop kaffe, te eller andet.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/chokoladekage-appelsin-valnoedder-hasselnoeddedrys/