Saftig smørstegt kyllingbryst og haricots verts, frisk porre og snack tomater
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 500 gram kyllingbrystfileter
  • 500 gram Haricots verts bønner
  • 4 stk. snack tomater
  • 1 stor porre
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 terning hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • + Tilføj evt. selv andre favoritkrydderier
  • 1 tsk tørret basilikum, oregano eller timian
  • 20 gram smør
Sådan gør du:
  1. Rens og snit porren. Fyld haricots verts bønner og porrestykker i en gryde og dæk begge dele med vand. Kog bønner og porre i 4 minutter til de er aldente (smag og behag). Det er fint, hvis både porre og bønner har lidt bid, da de efterfølgende skal sauteres i smør.
  2. Smelt smørret på en pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, bruner du kyllingbrystfileterne af i 2-3 minutter på hver side. Herefter tilsættes citronsaft, peber, oregano og opløst bouillon til panden, hvorefter panden dækkes til med et stykke stanniol.
  3. Skru ned på lav varme, og lad kyllingen dampe i yderligere 4-5 minutter.
  4. Herefter tages kyllingbrystfileterne af panden, så de kan trække lidt mens vi færdigtilbereder grøntsagerne.
  5. Hæld de forkogte porre og bønner, samt fire halverede snack tomater på panden og giv panden høj varme, så pandens saft og kraft sauteres ind i grøntsagerne i 3-5 minutter.
  6. Skær de saftige kyllingbrystfileterne i skiver og server kyllingen på et fad med grøntsagerne.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftig-kylling-med-smoerstegte-boenner-porrer-og-tomater/