Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og saftig broccoli
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Laks og broccoli
  • 800-100 gram laks i steaks (køb evt. en lakseside og skær den i steaks)
  • 500 gram broccoli (cirka 1 broccolihoved)
  • 1 spsk smør
  • 1 dl vand
  • 1 dusk dild
  • 1 økologisk citron, da både saften og skallen, skal anvendes
Flødestuvet spinat
  • 300 g ~ 7-8 klumper frossen spinat
  • 1dl fløde eller 50 gram flødeost med urter fx Buko for færre kalorier
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
Sådan laver du flødestuvet spinat
  1. Lad de frosne spinatklumper tø op i en passende gryde ved middel til høj varme.
  2. Når spinaten er optøet tilsættes fløde eller flødeost, citronskal, citronsaft, salt og peber. Lad den flødestuvede spinat koge ind, mens du tilbereder resten af måltidet.
Sådan laver du dild-dampet laks og saftige broccolibuketter
  1. Lad en klat smør smelte ved høj varme på en stor pande. Når smørret er smeltet, lægges laksestykkerne i smørret, og de krydres med citronskal og citronsaft, salt, peber og frisk dild.
  2. Herefter tilsættes 1 dl vand til panden. Dæk herefter panden til med et låg eller et stykke stanniol. Skru pandens varme ned på lav varme, og lad laksen dampe i cirka 5-7 min.
  3. Fyld 1 centimeter vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog ved høj varme.
  4. Når vandet koger, tilsættes de rensede broccolibuketter, og de dampes under låg i cirka 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
  5. Anret din perfekt tilberedte laks på en tallerken med dine dampede broccolibuketter og den cremede flødestuvede spinat.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/dild-dampet-laks-floedestuvet-spinat-aldente-broccoli/