Minifrikadeller med cremet avocado og persille-creme fraiche
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Minifrikadeller
  • 1000 gram hakket kalv- og svinekød
  • 2 æg
  • 1 stor løg eller 2 små
  • 2 terninger bouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (høns eller okse)
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 15 gram smør til stegning
Cremet avocado og persille creme fraiche
  • 2 stk modne avocadoer
  • 2 dl creme fraiche (jo lettere creme fraiche, des færre kalorier)
  • 1 dusk friskt persille
  • 1 økologisk citron eller lime, fordi vi skal bruge både skallen og saften
  • ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
  • ½ tsk salt
Sådan gør du:
Sådan laver du (måske verdens bedste) minifrikadeller
  1. Skræl og snit løget - gerne meget fint, så børnene ikke skal finde løgstykkerne.
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars sammen med æg, bouillon, snittet løg og peber.
  3. Giv en eller to stor(e) pande(r) høj varme, og lad smørret smelte. Form løbende minifrikadellerne, og læg frikadellerne af i det smeltede smør på panden.
  4. Steg minifrikadellerne i cirka 3-4 minutter til de er gyldne på begge eller alle sider.
  5. Tag minifrikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering.
Sådan klargøres avocadoerne
  1. Halver de modne avocadoer, skær dem i skiver, anret en halv pr. tallerken. Krydr med salt og peber.
Sådan laver du en lækker persille creme fraiche
  1. Rens og snit den friske persille. Riv skallen fra citron eller lime, og pres saften ud i en skål. Bland citrusskal, citrussaft og finthakket frisk persille med creme fraichen.
  2. Smag persille creme fraichen til med salt og peber inden servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/minifrikadeller-cremet-avocado-persille-creme-fraiche/