Frikadeller med broccolisalat og blomkålsmos » Nem opskrift
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Frikadeller
  • 1000 gram hakket kalv- og svinekød
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 20 gram smør til stegning (kan minimeres ved slip-let-pande)
Broccolisalat
  • 500 gram broccoli / 1 stort hoved
  • 125 gram bacon i tern
  • 2,5 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • ½ lime - saften fra den halve lime
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 1 lille rødløg
  • 8-10 valnødder
  • 2 spsk solsikkekerner
Blomkålsmos
  • 1 stk blomkålshoved
  • 100 gram pikantost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
Sådan laver du de lækreste smørstegte frikadeller
  1. Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
  2. Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave broccolisalat og blomkålsmosen klar.
  3. Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
  4. Mens smørret smelter, formes frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det smeltede smør.
  5. Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
  6. Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (tricket giver dig verdens mest saftige frikadeller. Kan undlades for sprødere stegeskorpe.
Sådan laver du en fantastisk broccolisalat
  1. Grib en pande, og steg baconternene sprøde ved middel varme. Vend rundt i baconternene undervejs.
  2. Rens og skær broccolien i meget små buketter. Buketterne kan sagtens spises rå. Du kan også vælge at lynkoge broccolibuketterne i nogle minutter for mørhed. Køl broccolibuketterne af under rindende koldt vand efter kogningen, inden du fortsætter opskriften.
  3. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og vend hele molevitten godt rundt. Gem lidt bacon og solsikkekerner til pynt/topping.
Sådan laver du den dejligste blomkålsmos
  1. Rens og skær blomkålsbuketter og stok i små grove stykker og koge dem i 10-12 minutter i en gryde, hvor blomkålsstykkerne er dækket af vand.
  2. Når blomkålen er kogt godt mør, hældes vandet fra gryden. Gryden stilles igen hen på varmen uden låg. Vend rundt i blomkålen, så det meste vand fordamper.
  3. Tilsæt pikantosten til gryden og pisk blomkålsmosen godt igennem med en el pisker (eller mos med en gaffel). Krydr med salt, peber og evt. andre krydderier.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smoerstegte-frikadeller-sproed-broccolisalat-blomkaalsmos/