Ostefrikadeller med frisk squashpasta og rørt purløgs-persillecreme
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1000 gram hakket kalv- og svinekød
  • 50 gram revet ost fx parmesan-, cheddar- eller mozzarellaost
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 15 gram smør til stegning (kan minimeres ved slip-let-pande)
Squash "grøntagspasta"
  • 2 stk squash
Hjemmelavet purløgs-persillecreme (Alternativt en færdigkøbt)
  • 4 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • et godt bundt friskt purløg
  • en smule frisk persille
  • ½ økologisk citron (vi skal bruge både saft og skal)
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Rens og snit løget fint. Bland hakket kalv- og svinekød med æg, ost, fintsnittet løg, bouillonen, salt og peber.
  2. Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
  3. Mens smørret smelter, former du ostefrikadellerne med en spiseske, og lægger dem ned på panden i det smeltede smør.
  4. Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
  5. Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (tricket giver dig verdens mest saftige frikadeller. Kan undlades for sprødere stegeskorpe.
Sådan laver du sundt grøntsagspasta af squash
  1. Tag din juliennejern/spiralizer/strimmeljern og riv flotte pastalignende strimler af de to squash.
Sådan laver du en hjemmerørt purløgs-persillecreme
  1. Rens og snit purløg og persille i små stykker og bland det med creme fraiche, salt og peber, samt saft og skal fra en halv økologisk citron.
  2. Server de gyldne ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-persillecreme.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ostefrikadeller-paa-en-bund-af-squashpasta-og-purloegs-persillecreme-2/