Saftigt kyllingbryst med champignoner, ovnbagt blomkål og salat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 800 gram kyllingebrystfileter (cirka 4 store kyllingbrystfileter)
  • 10 gram smør, hvis du vælger pandestegning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk timian
  • evt. andre krydderier efter eget ønske
Ovnbagt blomkål og stegte champignoner
  • 1 stort blomkål
  • 500 gram friske champignoner (eller 2 glas, hvilket jeg anvendte her)
  • 50 gram pikantflødeost
  • 15 gram smør til stegning
Blandet salat
  • ½ agurk
  • ½ iceberg, spidskål eller andet salatgrønt
  • 1 gulerod
  • 1 snack peberfrugt
  • 1 dusk frisk persille
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du saftigt kyllingbryst på en stegepande
  1. Steg kyllingebrystfileterne gyldne, i smør, på en varm pande. Skru derefter ned på lavt blus. Tildæk gryden med låg eller stanniol og giv dem cirka 10 minutter, alt afhængigt af tykkelsen.
  2. Kyllingebrystfileterne er færdige, når kernetemperaturen er 61.
Sådan tilbereder du saftigt kyllingbryst i en Sous Vide
  1. Tænd op i din Sous Vide på 61 grader. Krydder og vakuumpak kyllingbrystfileterne og læg dem i din Sous Vide i 2 timer.
  2. Efter 2 timer tages kyllingebrystfileterne op af Sous Vide og lynsteges på den stegepande, du smørsteger dine champignoner på. Det giver dem et smørstegt ydre, hvilket er lækkert.
Sådan laver du de ovnbagte blomkålsbuketter
  1. Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft.
  2. Skyl, rens og snit blomkålen og læg buketterne tæt i et passende ildfast fad.
  3. I en skål laves en cremeblanding af pikantflødeost og en sjat vand. Cremeblandingen skal kunne pensles, og hele cremen skal fordeles ud over blomkålsbuketterne.
  4. Drys med timian, salt og peber.
  5. Det ildfaste fad med blomkålsbuketterne skal bages i ovnen i cirka 30 minutter.
Sådan laver du salaten og de stegte champignoner
  1. Skyl, rens og snit ingredienserne til den blandede salat.
  2. Cirka 15 minutter inden kyllingen og blomkålsbuketterne er færdigtilberedt, snittes champignonerne i skiver og steges gyldne i smør på en varm stegepande.
  3. Når champignonerne er klar til servering, anrettes de sammen med de cremede ovnbagte blomkålsbuketter, den blandede salat og den saftige kylling på tallerkener.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftig-kylling-smoerstegte-svampe-ovnbagt-blomkaal-blandet-salat/