Saftige frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Frikadeller
  • 1000 gram hakket svine- og kalvefars (ikke er ren svinefars)
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 2 svine bouillonterninger opløst i 3-4 spsk kogende vand
  • 10 gram smør til stegning
Blomkålsrösti
  • 1 blomkål
  • 1 stort dusk frisk persille
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 10 gram smør til stegning
Bønne-tomatsalat med feta og løgringe
  • 400 gram frosne haricots verts bønner
  • 3 stk store tomater
  • 100 gram puckost / fetaost / ostetern
  • 1 løg
Sådan gør du:
Sådan laver du saftige frikadeller
  1. Skræl og snit løget fint - gerne meget fint, hvis mindre børn ikke skal finde løgstykkerne.
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, peber og bouillonen.
  3. Tag en eller to store pander, og smelt smørret ved høj varme, mens frikadellerne formes.
  4. Fyld ikke for mange frikadeller på samme pande, da frikadellerne ellers vil koge fremfor at stege. Steg frikadellerne til de er gyldne på alle sider, hvilket typisk tager 3-5 minutter pr. side.
Sådan pandesteger eller ovntilbereder du blomkålsrösti
  1. Skyl, rens snit blomkålen groft, så blomkålsstykkerne kan køres en tur igennem foodprocessoren mellemste rivejern. Har du ikke en foodprocessor, kan blomkålen rives på et rivejern med håndkraft.
  2. Rens og snit persillen. Bland persillen og den revne blomkål(blomkålsrisene) i en skål med to hele æg, salt og peber.
Sådan pandesteger du dine smagfulde blomkålsrösti
  1. Smelt smørret på en stor pande ved middel til høj varme.
  2. Fordel blomkålsblandingen, som når du laver frikadeller. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti stege til de er gyldne på den ene side.
  3. Herefter vendes dine rösti, så de steges gyldne på den anden side.
Sådan ovntilbereder du dine smagfulde blomkålsrösti (spar smør, og reducer kalorier)
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Fordel blomkålsblandingen med mellem i passende klatter på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti, og sæt bagepladerne ind i den forvarmede ovn. Bag dine blomkålsrösti i 15-20 minutter, hvorefter de vendes og bages i yderligere 15 minutter.
  4. Når alle dine blomkålsrösti er gyldne, tages de ud af ovnen, og sættes til afkøling.
Sådan laves bønne-tomatsalaten
  1. Find en gryde og damp de frosne haricots verts bønner i 1-2 cm vand, i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad haricots verts bønnerne af, mens resten af ingredienserne laves klar.
  2. Skræl løget og skær tynde skiver af løget. Tag skiverne fra hinanden, så løget deles i løgringe.
  3. Rens og snit det friske purløg.
  4. Skær puckosten i tern. Anvender du feta/ost som allerede er i tern, er de klar til brug.
  5. Nu skal alle ingredienserne på nær ost og purløg, vendes sammen i en passende skål. Top af med purløg og ostetern.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftige-frikadeller-med-sproede-blomkaalsrosti-og-boenne-tomatsalat/