Laksesalat med serranoskinke, blomkål, græskarkerner og havsalt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 300-400 gram laks
  • 4 skiver serranoskinke
  • 10 cm agurk
  • 2 store eller 4 små tomater
  • 1 god håndfuld blomkål
  • ¼ iceberg eller andet salat
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 skvæt citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Krydr laksen med salt, peber og citronsaft, samt evt. krydderurter.
  2. Bring 1 cm vand og en smule salt i kog i en gryde, som du har låg til. Læg laksestykkerne ned i vandet, skrue ned for gryden og lad laksen simre i 5-7 minutter under låg.
  3. Snit salat, tomat og agurk og anret det på to tallerkener.
  4. Blomkålen renses og skæres i mindre buketter. Når laksen er færdig, fiskes stykkerne op af vandet og blomkålsstykkerne kommes i gryden, hvor de dampes i 2-3 minutter.
  5. Lad laks og blomkål køle af inden anretning på salaten, så du ikke risikere den sprøde salat, bliver blød inden servering.
  6. Når laksen er kølet af, trykkes stykkerne forsigtigt fra hinanden og anrettes ammen med den afkølede blomkål, på de to tallerkener.
  7. Riv serranoskinken i mindre stykker. Top tallerkenerne af med serranoskinken, græskarkerner og havsalt.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/laksesalat-serranoskinke-blomkaal-graeskarkerner-havsalt/