Mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 800 gram svinemørbrad eller mørbradhoveder
  • 100 gram bacon
  • 250 gram champignon
  • 2 svine- eller oksebouillonterninger
  • 0,5 liter piskefløde (eller madlavningsfløde for færre kalorier)
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk paprika
  • evt andre krydderier
  • 10 gram til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Klargør et stort ildfast fad ved at smøre fadet med smørret.
  3. Grib en stor pande, og steg baconstykkerne. Mens baconstykkerne steges, renses, skylles og skæres champignonerne i kvarte. Skræl og skær løgene tynde skiver, så de er klar til stegning.
  4. Når baconstykkerne er stegt semi-sprøde, tages de af panden, hvorefter de kvarte champignoner og løg hældes på panden, og steges i noget af baconfedtet (resten kan hældes fra).
  5. Når champignoner og løg er stegt let gyldne, tilsættes fløde, svine- eller oksebouillonterningerne, peber, paprika, presset hvidløg og de semi-sprøde baconstykker.
  6. Skru ned for panden, og lad det simre i 5-10 minutter. Mens vi lader bacon-champignon-flødesovsen hygge sig lidt, afpudses svinemørbraden, så evt. sener og hinder fjernes.
  7. Skær svinemørbraden i cirka 2-3 cm mørbradbøffer. Bank mørbradbøfferne flade med hånden, hvorefter de krydres med salt, peber og evt. andre krydderier.
  8. Læg mørbradbøffer i det ildfaste fad, og hæld den cremede bacon-champignon-løg-flødesovs ud over mørbradbøfferne. Sæt efterfølgende fadet i den opvarmede ovn.
  9. Efter 15-20 minutter i oven, kan dine mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg serveres med fx blomkålsris og en lækker salat.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/moerbradboeffer-cremet-floedesovs-bacon-champignon-bloede-loeg/