Lækre (dåse)tunfrikadeller, urtecreme, broccoli, pesto og knækbrød
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Lækre (dåse)tunfrikadeller
  • 3 dåser tun i vand (omkring 300 gram drænet tun)
  • 2 æg
  • 5 spsk hytteost (eller flødeost)
  • 5 tsk husk
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ citron (et skvæt saft i tunfarsen, resten af saften kan anvendes ved servering)
  • 2 x 10 gram smør til stegning
Persille-lime creme (alternativt kan du bruge en færdigkøbt dressing)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dusk friskt persille
  • ½ lime (saften herfra. Kan erstattes med citronsaft)
  • 2 knsp salt
  • 2 knsp friskkværnet sort peber
Grøn basilikum-persillepesto med macadamianødder(den illustrerede er færdigkøbt)
  • 2 god håndfuld frisk persille
  • 2 gode håndfulde frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 10 macadamianødder
  • 2 tsk frisk citronsaft
  • 2 tsk parmesanost
  • 2 knivspidser hav- eller stensalt
  • 2 knivspidser friskkværnet sort peber
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
Sådan gør du:
Sådan laver du lækre (dåse)tunfrikadeller
  1. Skræl løg og hvidløg, vask persillen og kør giv ingredienserne en tur med den store kniv i foodprocessoren.
  2. Kør herefter resten af ingredienserne til tunfrikadellerne med i foodprocessoren, dog med undtagelse af loppefrøskaller(husk).
  3. Når ingredienserne er kørt sammen, drysses loppefrøskallerne i lidt efter lidt. Tunfarsen vil nu blive mere fast i det.
  4. Lad en smørklat smelte på en stor pande ved middel varme. Du kan også opvarme to store pander med smør på en gang for at klare stegningen hurtigere.
  5. Med en ske formes tunfrikadellerne i passende størrelser, på de to pander. Lav hverken frikadellerne for tykke eller for store, da det vil gøre dem besværlige at vende. Lad frikadellernes ene side stege sprøde i 3-4 minutter, før tunfrikadellerne vendes.
Sådan laver du persille-lime creme
  1. Rens persillen og hak den i små stykker.
  2. I en skål, blandes den hakkede persille, limesaft, creme fraiche, salt og peber
Sådan laver du grøn basilikum-persillepesto med macadamianødder
  1. Rens basilikum og persillen og blend det med resten af ingredienserne. Blend din pesto til dens konsistens er grødagtig i det.
Sådan laver du dampet broccoli
  1. Skyl, rens og snit broccolien i buketter.
  2. Gib en størrelse gryde, hvor broccolien kan være i. Fyld gryden med 1-2 cm vand. Læg broccolibuketterne i i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, sættes tiden til 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra, og broccolien er klar til servering
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/laekre-daasetunfrikadeller-urtecreme-broccoli-pesto-og-knaekbroed/