Hokkaido græskarsuppe med bacon, creme fraiche og revet ost
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Holdbarhed: Suppen holder 4-5 dage i køleskabet og 4-6 måneder i fryseren.
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 hokkaido græskar (gerne økologisk, for så kan skrællen bruges)
  • 200 gram bacon i tern
  • 1 løg (mellem til stort)
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 3 terninger hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk eller 2 dl fløde (eller creme fine for færre kalorier)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 gram)
  • 3-5 dl vand (alt afhængigt af hokkaido græskarets størrelse)
  • Salt (bruges til tilsmagningen i sidste punkt)
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1-2 knsp chilipulver (kan undlades)
  • 1-2 dl creme fraiche (Jo lavere fedtprocent, des færre kalorier - kan udlades ved paleo)
  • 50 gram revet ost fx parmesan (paleo-venligt), mozzarella eller cheddarost
Sådan gør du:
Sådan laver du græskarsuppe med bacon, creme fraiche og revet ost
  1. Halver hokkaido græskaret og fjern kernerne med en stor ske.
  2. Snit løg, hvidløg og græskarkødet groft (og skallen, hvis du bruger økologisk hokkaido græskar).
  3. Giv en stor gryde høj varme og tilsæt baconternene, som steget sprøde og lægges til side.
  4. Steg løg og hvidløg i 3-5 minutter i det resterende baconfedt, hvorefter græskarstykkerne tilføjes til gryden og hele molevitten steges i yderligere 3-5 minutter.
  5. Tilsæt herefter bouillonterninger, kokosmælk, tomatpuré, peber og evt. chilipulver.
  6. Lad grydens indhold koge op, hvorefter du skruer ned og lader grydens indhold simre, indtil græskarternene er kogt møre, hvilket typisk tager 20-30 minutter.
  7. Nu skal hokkaido græskarsuppen blendes - enten med stavblender eller i en bordblender.
  8. Når hokkaido græskarsuppen er blendet til en lækker lind suppe, tilføjer du vand efter behov, giver græskarsuppen et sidste opkog, og smager till med salt og peber.
  9. Server din varme hokkaido græskarsuppe med sprøde bacontern, creme fraiche og revet ost.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/hokkaido-graeskarsuppe-med-bacon-creme-fraiche-og-revet-ost-2/