Saftige laksesteaks med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 4 laksesteaks (omkring 450-500 gram)
  • 1 blomkål
  • 6 klumper hakket spinat fra frost
  • 50-100 gram flødeost pikant (jo mindre des færre kalorier)
  • 10-15 gram smør (kan undlades ved brug af slip-let pande)
  • 1 tsk dild
  • ½ citron (saften herfra)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du kalorielet flødestuvet spinat
  1. Hæld de frosne spinatklumper i en gryde eller kasserolle, og giv opvarm spinaten ved middel til høj varme.
  2. Når spinatklumperne er tøet op, tilsættes flødeost, et skvæt citronsaft, salt og peber.
Sådan pandesteger du saftige laksesteaks
  1. Lad en klat smør smelte på en stor pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, skruer du ned på middel varme.
  2. Læg laksesteaksene på panden, og krydr laksen med dild, et godt skvæt citronsaft, salt og peber, hvorefter du lægger låg på panden. Alternativt kan panden tildækkes med stanniol.
  3. Efter 5-7 minutter er laksesteaksene færdige. Du kan teste om laksen er færdigtilberedt, ved at trykke på laksen med din finger, hvis laksen nemt glider fra hinanden, er det klar til servering.
Sådan laver du perfekt dampede blomkålsbuketter
  1. Skyl og snit buketter af blomkålen, og læg blomkålsbuketterne i en gryde. Fyld 1-2 cm vand i bunden af gryden, og læg låg på gryden.
  2. Giv gryden høj varme. Når vandet i gryden koger, sættes tiden til 5-8 minutter, hvorefter vandet hældes fra blomkålsbuketterne.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smoerstegt-laksesteak-dampet-blomkaalsbuketter-floedestuvet-spinat/