Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
Græske hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
  • 25 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 10 gram smør
Bønne-tomatsalat
  • 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
  • 1,5 håndfuld cherrytomater
  • ½ løg
  • ½ tsk salt
Persillepesto (køb en god pesto, hvis ikke du vil lave den selv)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du smagfulde græske hakkebøffer
  1. Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg hakkebøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten med persillepesto
  1. Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
  2. Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
  3. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  4. Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligheden er klar til servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smagfulde-graeske-hakkeboeffer-oliven-feta-dertil-boenne-tomatsalat/