Smørstegte laksesteaks med tomater og squashpasta med persillepesto
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 400 gram laksesteaks (2 store eller 4 små)
  • 1 tsk dildspidser
  • ½ tsk salt
  • 2 knsp friskkværnet sort peber
  • 1 skvæt citronsaft
  • 10 gram smør (kan udelades ved brug af slip-let pande)
  • 6 små snack eller cocktailtomater
  • 1 squash
  • Saltristede mandler (link til opskriften findes ovenfor)
Persillepesto (Lav den selv eller køb en færdiglavet)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du perfekte laksesteaks på en stegepande
  1. Grib en stor stegepande og lad smørret smelte ved høj varme. Skru ned til lav varme. Krydr laksen med citronsaft, dildspidser, salt og peber.
  2. Steg laksen tildækket med låg eller stanniol på skindsiden i 5-7 minutter alt afhængigt af tykkelsen (tørstegt laks er ikke sagen, så følg med i tilberedningen).
  3. Dine laksesteaks er færdige, når du med et let pres med en fingeren, kan få laksestykket til at glide fra hinanden.
Sådan laver du squashpasta med pesto og saltede mandler
  1. Grib din spiralizer, juliennejern eller lignende og riv strimler af squashen.
  2. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend i dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  3. Bland persillepestoen med squashpastaen og top af med saltristede mandler(link til opskriften findes ovenfor).
  4. Server den smørstegte laksesteak med squashpasta med persillepesto og cocktailtomater.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftige-laksesteaks-med-tomater-og-squashpasta-med-persillepesto/