Ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
1 blomkål
4 spsk pikantflødeost
50 gram revet ost fx parmesanost eller mozzarellaost
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft (180 i almindelig ovn)
Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ovnbagt-dampede-blomkaalsbuketter-gratineret-ost-floedeost-pikant/