Lime-rødspættefileter med broccolifritter og gratineret blomkål
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Smørstegte rødspættefileter
600-800 gram rødspættefileter
2 lime
20 gram smør til stegning
1 tsk salt
Friskkværnet sort peber
Smørbagte broccolifritter
1 stort broccoli (500 gram)
25 gram smør eller 2-3 spsk olie fx olivenolie
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
Ostegratineret dampet blomkål
1 blomkål
3 spsk pikantflødeost
50 gram revet ost
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du smørbagte broccolifritter
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl broccolihovedet og snit alle broccolibuketterne af langs med stokken.
Flæk alle broccolibuketterne i tre til fire dele fra bunden og op mod blomsten.
Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel de flækkede broccolibuketter på bagepapiret.
Smelt smørret i en kasserolle eller i en skål i mikroovnen (det tager typisk omkring 20-30 sekunder)
Med en madpensel fordeles det smeltede smør ud over broccolifritterne. Krydr broccolifritterne med et godt skud havsalt og friskkværnet sort peber.
Bag broccolifritterne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
Når broccolifritterne er gyldne, og broccoliblomsten en kende mørkere, er broccolifritterne klar til servering.
Sådan laver du ostegratineret dampet blomkål
Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter, sammen med broccolifritterne. Når osten er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Sådan laver du smørstegte rødspættefileter
Halver den ene lime og pres saften ud over rødspættefileterne. Lad fisken marinere i limesaften.
OBS: 10 minutter inden broccolifritterne og den ostegratinerede blomkål er færdig, påbegyndes smørstegningen af de limemarinerede rødspættefileter.
Tag en stor pande og smelt smørret. Læg fiskene på panden, og lynsteg fiskene i cirka 1 minut per side ved høj varme. Stegetiden kan variere en smule, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne.
Tildæk evt. de færdige rødspættefileter med stanniol, så de holder sig varme, mens resten tilberedes. Du kan også vælge at tage en ekstra pande i brug, hvis du gerne vil have rødspættefileterne tilberedt hurtigere.
Krydr de smørstegte rødspættefileter salt og friskkværnet sort peber og server med bådskåret lime.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smoerstegt-lime-roedspaette-sproede-broccolifritter-gratineret-blomkaal/