Okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1- 1,5 kg okseculotte
  • 1 porre
Kryddersmør
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • En smule friskkværnet sort peber
Ostegratineret blomkål
  • 1 blomkål
  • 3 spsk pikantflødeost
  • 50 gram revet ost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Broccolisalat med feta
  • 1 broccoli
  • ½ iceberg salat
  • 1 rød snackpeber
  • 6 cocktailtomater
  • 100-150 gram fetaost / salatost / puckost
  • 1 spsk græskarkerner
Sådan gør du:
Sådan laver du en perfekt okseculotte i ovnen
  1. Rids krølfedtet godt op, sørg for ikke at skære ned i kødet.
  2. Tænd ovnen på 230-250 grader. Når ovnen er varm, sættes okseculotten i ovnen, i et ildfast fad og krølfedtet brunes af(det tager ca 10 min).
  3. Skru ovnen ned til 160 grader. Tag stegen ud og krydr okseculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin.
  4. Efter ca 10 min sættes okseculotten igen i ovnen. Tag culotten ud, når kernetemperaturen rammer 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5 minutter inden udskæring. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Sådan laver du en perfekt okseculotte i Sous Vide
  1. Skær kølfedtet af, skær det i tern og fritter ternene i eget fedt på en pande til det er sprødt. Det smagfulde ved krølfedt er, når det serveres sprødt og lækkert. Server de sprøde tern af krølfedtet med okseculotten.
  2. Vakuumpak den afpudsede okseculotte og sous vide tilberedte den i 8 timer ved 54 grader. Inden servering lader jeg okseculotten brune af i smør eller fedtet fra krølfedt-fritteringen. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Kryddersmørret
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland den med smørret og de resterende ingredienser til kryddersmørret. Læg smørret i fryseren.
Sådan laver du ostegratinerede blomkålsbuketter
  1. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  2. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8-10 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  3. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  4. Stil det ildfaste fad nederst i ovnen under okseculotten, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
  5. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Sådan laver du en lækker broccolisalat
  1. Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter, hvorefter den afkøles under rindende vand.
  2. Snit icebergsalaten i strimler og skær cocktailtomaterne i kvarte og bland det med broccoli, cremet feta i tern og græskarkerner.
Sådan laver du dampede porrer
  1. Skyl og snit porrerne i skiver. I en gryde med 1 cm vand, dampes de i 3-5 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/rosastegt-okseculotte-ostegratineret-blomkaal-porre-broccolisalat/