Saftige hakkebøffer med ost og spejlæg på bund af sprød salat
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Smørstegte hakkebøffer
800-1000 gram hakket oksekød
1 løg
2 terning oksebouillon opløst i 0,2 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
1 tsk friskkværnet sot peber
+ evt. andre favoritkrydderier
15 gram smør (til stegning, hvis ikke du bruger slip-let pande, og sparer kalorierne)
Sprød bund af salat
½ løg
10 cm agurk
2 tomater
2 håndfulde bladsalat
Spejlæg og smelteost
4 æg
4 skiver ost (kan undlades for færre kalorier)
Sådan gør du:
Sådan laver du super saftige hakkebøffer på en stegepande
Skræl og snit løget fint.
Bland løg med oksefars, bouillon, salt og peber. Form 8-10 hakkebøffer af oksefarsen.
Lad smørret smelte på en stor pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, brunes hakkebøfferne af på begge sider, inden du skruer ned på middel til lav varme. Lad hakkebøfferne hygge sig, mens du gør salaten klar.
Når dine saftige hakkebøffer har stegt i cirka 5-7 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen, tages hakkebøfferne af panden og pakkes ind i stanniol (saftighedstrick).
Sådan laver du en nem salaten som tilbehør
Skræl og snit løget. Skær løget i skiver og tryk løgringene fra hinanden.
Snit agurk og tomat og anret det med bladsalat og løgringe på to tallerkener.
Sådan laver du perfekte spejlæg
Når hakkebøfferne er taget af panden, slås æggene ud i det resterende fedtstof på panden, hvorefter panden tildækkes med låg eller stanniol.
Giv spejlæggene 4-5 minutter ved middel varme. Tjek spejlæggene undervejs, så du kan tage dine spejlæg af panden, når hviden er fast, og blommen er flydende (rusk lidt i panden for tjek).
Når spejlæggene er færdige, anrettes bøfferne på salaten. Læg så osten på hakkebøfferne, og top af med et spejlæg ovenpå osten. Krydr med salt og peber.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smoerstegte-hakkeboeffer-ost-spejlaeg-paa-bund-sproed-salat/