Saftige kyllingefrikadeller med knoldsellerirösti og squash med grøn pesto
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Opskriftstype: Aftensmad
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Kyllingefrikadeller
  • 600-800 gram kyllingefars
  • 1 æg
  • 1 rød snackpeber
  • 1 løg
  • ½-1 tsk salt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
  • 1 klat smør
Knoldsellerirøsti med mozzarella
  • ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
  • 50 g revet mozzarellaost
  • 2-3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
Squash med grøn pesto (Den nemme løsning: Køb en færdig grøn pesto)
  • 1 squash
  • 1-2 håndfulde frisk grønkål, basilikum eller persille
  • 5 spsk olivenolie
  • 5 macadamia-, brazil(parre), eller valnødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du sprøde knoldsellerirøsti
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldsellerien i grove stykker, og kør det en tur gennem foodprocessoren med et lille/mellem-størrelse rivejern.
  3. Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
  4. Bland det revne knoldselleri med revet mozzarellaost, æg, salt og peber.
  5. På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldsellerirösti.
  6. Bag dine knoldsellerirösti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter din rösti vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
Sådan laver du saftige kyllingefrikadeller
  1. Skræl og skyl løg og rød peberfrugt. Kør det gennem en minihakker eller snit det fint i hånden.
  2. Bland kyllingefarsen med æg, løg, peberfrugt, salt og peber. Form 4-6 store kyllingefrikadeller eller lav mange små (børn elsker de små kyllingehapsere).
  3. Grib en pande og smelt smørret. Steg frikadellerne ved middel til høj varme, i cirka 4-5 minutter på hver side, til frikadellerne er gyldne og sprøde.
  4. Tag kyllingefrikadellerne af panden, og pak dem ind i stanniol. Lad frikadellerne hvile i 5 min inden servering (dette trick gør alle slags frikadeller super saftige - prøv det).
Sådan laves squash med grønkålspesto
  1. Skyl squashen og snit den i stave på et mandolinjern. Alternativt snittes squashen med kniv.
  2. Skyl grønkålen og skær stilken på bladende af, så du har den krøllede del af bladene tilbage.
  3. Hak/blend de krøllede grønkålsblade med olivenolie, macadamianødder, parmesanost, salt og peber til det får pestokonsistens.
  4. Bland grønkålspestoen med squashstykkerne og server.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smagfulde-kyllingefrikadeller-squash-med-groenkaalspesto-knoldsellerirosti/