Okse ball-tip med bearnaise, grønkålssalat og ovnbagt blomkål med bacon
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Okse ball-tip
  • 800-1000 gram okse ball-tip
  • Paprika
  • Timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • evt. andre favoritkrydderier
  • + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
Grønkålssalaten
  • 300 gram grønkål
  • 3 spsk græskarkerner (undlades ved LCHF/KETO kostretning)
  • 1 granatæble
  • 1 håndfuld saltristede mandler
Ovnbagt blomkål
  • 1 blomkål
  • 200 gram bacon i tern
  • 50 gram parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Bearnaisesovs (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • 200 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike, æblecidereddike eller almindelig eddike
  • 1 spsk vand
  • 1 skalotteløg eller almindeligt løg
  • 1 bundt frisk estragon eller 2-3 spsk tørret estragon
  • 1 skvæt citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laves okse ball-tip i ovn / grill
  1. Tænd din ovn / grill på 180 grader.
  2. Afpuds evt. sener fra ball-tippen. Undlad gerne at afpudse evt. fedt, da det er med til at give smag til kødet under tilberedningen.
  3. Bland en dryrub(tørmarinade) af krydderierne, og masser dryrubben godt ind i ball-tippen.
  4. Tilbered ball-tippen midt i ovnen, eller i grillen med indirekte varme, i 40-60 minutter alt afhængigt af størrelsen. Anvend et stegetermometer til at tjekke, hvornår ball-tippen er færdig.(54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt)
Sådan laves okse ball-tip i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
  2. Udfør trin 2 og trin 3, som beskrevet ovenfor.
  3. Vakuummer ball-tippen og tilbered den i Sous Vide i 2,5-3 timer, hvorefter den kvikt brunes af i smør på en varm pande.
Sådan laves ovnbagt blomkål med bacon, parmesanost og fløde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skyl og skær blomkålen i buketter. Placer buketterne i et ildfast fad.
  3. Grib en pande og steg baconen semi-sprød. Fordel herefter den semi-sprøde bacon og parmesanosten over blomkålen.
  4. Bag blomkålen i cirka 20-25 minutter i oven, hvorefter den er klar til servering.
Sådan laves grønkålssalaten
  1. Skyl grønkålen godt og skær bladstilken af bladene. Snit resten af bladene groft.
  2. Halver granatæblet.
  3. Fyld en stor skål med vand. Nede i vandet vrider du i granatæblet, til kernerne frigøres fra skallen og det hvide frugtkød. Hæld vandet, skallen og det hvide frugtkød ud af skålen.
  4. Bland granatæblekernerne med grønkålen.
  5. Tilføj saltristede mandler og top af med græskarkerner.
Sådan laves bearnaisesovsen
  1. Fat en pande og klar(smelt) smørret.
  2. Snit løg og den friske estragon fint. Anvender du tørret estragon, skal det naturligvis ikke snittes.
  3. Grib en kasserolle og hæld æggeblommer, hvidvinseddike og vand i kasserollen.
  4. Giv kasserollen under middel varme, mens der piskes til æggemassen bliver skummende og mere tyk i det. Pas på med varmen, bliver din bearnaisesovs varmere end 60 grader, kan den begynde at skille.
  5. Når æggemassen er pisket tyk og skummende, tilsættes det klarede smør lidt ad gangen, alt i mens der fortsat piskes.
  6. Lidt efter lidt optages det klarede smør i æggemassen. Undlad det sidste hvide bundfald i det klarede smør.
  7. Tilsæt finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat piskes.
  8. Tag altid bearnaisesovs væk fra varmen, hvis ikke du har fokus på den, ellers vil den nemt kunne begynde at skille. Pisk hele tiden, og hold sovsen under 60 grader (TIP! - Din lillefinger skal kunne holdes nede i bearnaisesovsen, uden at du brænder dig ;-)
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/okse-ball-tip-med-bearnaisesovs-groenkaalssalat-bagt-blomkaal-med-bacon/