Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Oksemørbradsbøffer
  • 800 gram oksemørbrad skåret i bøffer af 2-3 cm tykkelse
  • 2 spsk smør eller klaret smør
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Kryddersmør (kan udelades eller minimeres for færre kalorier)
  • 50 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Knoldsellerikroketter
  • 1 knoldselleri
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
Smør-sauterede champignons
  • 500 g hele champignoner (eller 2-3 glas champignoner)
  • 1 fed hvidløg (som smagsgiver under stegningen)
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet sort Peber
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
Sådan gør du:
Sådan tilberedes oksemørbradbøffer i Sous Vide
  1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
  2. Vakuumpak bøfferne og giv dem 54 grader(rosa) i 1 times tid. Hvorefter oksemørbradbøfferne tages op og lynsteges 30 sekunder på hver side, i varmt smør på en pande.
Sådan tilberedes oksemørbradsbøfferne på pande
  1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
  2. Grib en pande og smelt en klat smør. Steg oksemørbradbøfferne ved middel til høj varme i cirka 2 minut på hver side, hvorefter bøfferne tages af panden, og lægges i et lag stanniol, i 5 minutter, inden servering.
Sådan laves kryddersmørret
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland persillen med smør, presset hvidløg og de resterende ingredienser til kryddersmørret. Læg kryddersmørret i et stykke vitawrap, pres og rul smørret til en pølselignende rulle, og læg så kryddersmørret i fryseren.
  2. Tag kryddersmørret op 5 minutter inden servering, og skær passende skiver af rullen.
Sådan laves knoldsellerikroketterne
  1. Skær skrællen af knoldsellerien med en kniv. Grovdel knoldsellerien, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
  2. Riv stykkerne på mellemste rivejern i din foodprocessor. Alternativt kan knoldsellerien rives manuelt på et rivejern. Bland den revne knoldselleri med æg, salt og peber.
  3. Fat en stor pande og smelt en klat smør. Med hænderne formes og presses knoldsellerikroketterne, hvorefter de steges i varmt smør på pande ved middel varme. Vend knoldsellerikroketterne flere gange i løbet af 15-20 min stegetid.
Sådan laves de smør-sauterede champignons
  1. Skyl, rens og skær champignonerne i skiver eller kvarte.
  2. Pil hvidløget og bank det fladt med siden af en stor kniv.
  3. Anvend panden med resten smørret fra bøfferne. Steg hvidløget og champignoner på panden i 5-10 minutter, ved middel til høj varme. Krydr med godt med salt og peber. Anvendes glaschampignoner, drænes de vand, og tilberedes på samme måde som beskrevet ovenfor.
Sådan laves dampet broccoli
  1. Skyl, rens og skær buketterne af broccolihovedet.
  2. Damp broccolibuketterne i 2 cm vand i bunden af en passende gryde. Broccolibuketterne skal have cirka 3-5 minutter ved middel varme fra vandet koger i gryden koger.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/oksemoerbradboeffer-knoldsellerikroketter-stegte-champignoner-broccoli/