Saftige grillspyd med spicy thai chili-sauteret blomkålsris og andet grønt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Grillspyd
  • 16 stk grillspyd (Husk at lægge bambus grillspyd i blød i vand)
  • 400-500 gram nakkefilet eller nakkekoteletter
  • 500 gram champignoner
  • 2 porrer
  • 2 røde peberfrugter
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
  • + Krydderier: Paprika, karry, salt og friskkværnet sort peber
Spicy thai chili-sauteret tilbehør
  • ½ blomkål
  • 1 broccoli
  • 1 porre
  • 1 thai chili (kan udelades)
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 god håndfuld udstenede oliven
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 2-4 knivsp stærk karry
  • 2-4 knisp paprika
  • + evt. andre krydderier
  • 1 spsk smør eller klaret smør
Sådan gør du:
Sådan laver du sunde og saftige grillspyd
  1. Skyl, rens og snit porre, champignoner og peberfrugt i passende stykker (cirka 3 x 3 cm).
  2. Skær ligeledes nakkefileten eller nakkekoteletterne i cirka 3 x 3 cm tern.
  3. Pres hvidløg og vend kødternene rundt i hvidløg og krydderierne(Gør det gerne nogle timer før, så smagen kan trække ind i kødet).
  4. Sæt skiftevis ingredienserne på spydende. Start og afslut gerne med peberfrugt, da det holder godt på de andre spydingredienser. Resterende grøntsager, som du ikke får anvendt til dine spyd, kan blot sauteres sammen med grøntsagstilbehøret.
  5. Sørg for din grill er godt varm, og grill spydende i cirka 1-2 minutter på hver side/ hele vejen rundt og i alt 4-8 minutter ved middel til høj varme. Alternativt kan grillspydende pandesteges i smør på en varm grillpande.
Sådan laver du spicy thai chili-sauterede grøntsager
  1. Skyl, og rens alle grøntsagerne.
  2. Lav blomkålsris, ved at køre blomkålen en tur gennem din foodprocessors fine rivejern, eller riv det på et rivejern.
  3. Lav et snit i peberfrugten og thai chilien, og fjern kernerne. Snit efterfølgende begge dele fint. Fjern skrællen fra løg og hvidløg, og snit begge dele fint.
  4. Sauter peberfrugt, chili, løg og hvidløg i varmt smør på pande eller i wok (cirka 1 minut).
  5. Herefter tilføjes blomkålsrisene, små fine broccolibuketter, skiver af porrer, og de udstenede oliven.
  6. Smag til med karry, paprika salt, peber og evt. andre af dine yndlingskrydderier, og sauter det lækre grøntsagstilbehør i 6-8 minutter.
  7. Server dit spicy thai chilitilbehør med de saftige grillede spyd.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftige-grillspyd-spicy-thai-chili-sauteret-blomkaalsris-groent/