Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
1 aubergine
1 løg
2-3 fed hvidløg (kan udelades)
250 gram champignon (kan erstattes med et glas eller en dåse)
1 dåse kokosmælk (den fede del af indholdet)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
100 gram revet ost fx mozzarella
1 knsp chili
1 tsk paprika
½ tsk oregano
2 oksebouillonterninger opløst i 0,1 dl (ja, lidt) kogende vand
1 tsk friskkværnet sort peber
10 gram smør
Dampede broccolibuketter
1 broccolibuketter
Sådan gør du:
Sådan laver du den bedste auberginelasagne
Opsmør gerne det ildfaste fad (cirka 20 x 30cm) med smør, så lasagnen ikke brænder fast.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
Tag en stor gryde på 2,5 -3 liter, tilsæt smør, snittet hvidløg, løg, champignon, chili og paprika, og brun ingredienserne af ved høj varme i nogle minutter.
Tilsæt hakket oksekød til gryden. Vend godt rundt i grydens ingredienser, mens de steges.
Efter 3-4 minutter tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og bouillon. Lad lasagnesovsen koge ind i nogle minutter og smag den til med salt og peber.
Skær toppen og bunden af auberginen, og snit auberginen på langs med et mandolinjern i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med en kniv.
Fordel en passende portion lasagnesovs i det opsmurte ildfaste fad, og fordel et lag aubergine-lasagneplader. Fremgangsmåden fortsættes i 4-5 lag, og der afsluttes med et lag lasagnekødsovs.
Fordel den revne mozzarellaost på auberginelasagnen, og sæt det ildfaste fad i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Server den super smagfulde auberginelasagne med fx dampet broccoli. Broccolibuketterne kan damp/koges i 3-4 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/alletiders-auberginelasagne-groentsager-bedre-klassiske/