Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 250 gram champignon (kan erstattes med et glas eller en dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede del af indholdet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 100 gram revet ost fx mozzarella
  • 1 knsp chili
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk oregano
  • 2 oksebouillonterninger opløst i 0,1 dl (ja, lidt) kogende vand
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 10 gram smør
Dampede broccolibuketter
  • 1 broccolibuketter
Sådan gør du:
Sådan laver du den bedste auberginelasagne
  1. Opsmør gerne det ildfaste fad (cirka 20 x 30cm) med smør, så lasagnen ikke brænder fast.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
  3. Tag en stor gryde på 2,5 -3 liter, tilsæt smør, snittet hvidløg, løg, champignon, chili og paprika, og brun ingredienserne af ved høj varme i nogle minutter.
  4. Tilsæt hakket oksekød til gryden. Vend godt rundt i grydens ingredienser, mens de steges.
  5. Efter 3-4 minutter tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og bouillon. Lad lasagnesovsen koge ind i nogle minutter og smag den til med salt og peber.
  6. Skær toppen og bunden af auberginen, og snit auberginen på langs med et mandolinjern i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med en kniv.
  7. Fordel en passende portion lasagnesovs i det opsmurte ildfaste fad, og fordel et lag aubergine-lasagneplader. Fremgangsmåden fortsættes i 4-5 lag, og der afsluttes med et lag lasagnekødsovs.
  8. Fordel den revne mozzarellaost på auberginelasagnen, og sæt det ildfaste fad i den forvarmede ovn i 20 minutter.
  9. Server den super smagfulde auberginelasagne med fx dampet broccoli. Broccolibuketterne kan damp/koges i 3-4 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/alletiders-auberginelasagne-groentsager-bedre-klassiske/