Sprøde ostefyldte karbonader med bacon, dertil sauteret spidskål og ærter
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
500 gram hakket kalv- og flæskefars
100 gram bacon (5 skiver)
½ klump frisk mozzarellaost
1 æg
1 æggeblomme (til dyppelse inden panering)
1 forårsløg
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
75 gram puffede flæskesvær til panering (eller almindelig rasp, hvis du spiser det)
Smør til stegning
Tilbehøret
1 spidskål
1-2 håndfulde små tomater
15 gram smør
400 gram ærter (kan udlades eller udskiftes med fx broccoli)
Sådan gør du:
Tag en skål og bland kalv- og flæskefars med æg, salt og peber.
Skær den friske mozzarellaost i 4 - 5 stykker. Tag en håndfuld fars, og form 4 - 5 store karbonader udenom hver af mozzarellastykkerne, så du får 4 - 5 karbonader med frisk mozzarella i midten.
Kør flæskesværene en tur gennem en minihakker eller blender, og placer flæskesværspaneringen i en dyb tallerken. Tag endnu en dyb tallerken og slå en æggeblomme ud i den.
Rul en skive bacon om hver af dine ostefyldte karbonader, dyb derpå hver af dem i æggeblomme og derefter i flæskesværspaneringen. Hvis baconen driller dig, kan du snøre karbonaderne med kødsnor, eller sætte baconen fast med en tandstik.
Grib en stor pande, giv panden en klat smør og middel til høj varme. Steg dine karbonader i 3-5 minutter per side, til de er gyldne, sprøde og lækre. Server med snittet forårsløg.
Sådan laver du tilbehøret
Skyl og snit spidskål og tomater.
Grib en stor pande, giv panden en klat smør og høj varme. Sauter den snittede spidskål i smøret og tilsæt tomaterne inden servering.
Blancher ærterne ad tre omgange med kogende vand.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/sproede-ostefyldte-karbonader-bacon-dertil-sauteret-spidskaal-aerter/