Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron i grøntsagsfad
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 600 gram lakseside (Alternativt kan stykker eller steaks af laks anvendes)
  • 25 gram smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 økologisk citron
  • 1 dusk frisk purløg
  • 250 gram friske asparges
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 250 gram skiveskåret porre / 2-3 stk porrer
  • 2 dl vand eller hvidvin
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk friskkværnet sort peber eller citronpeber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader / 180 grader varmluft.
  2. Tag et stort ildfast fad med plads til både grøntsagerne og laksen.
  3. Rens, fjern bunden og snit asparges og porre. Bland de snittede grøntsager med haricots verts bønnerne i det ildfaste fad.
  4. Smelt smørret i en kasserolle eller i mikroovn, og fordel halvdelen af det smeltede smør ud over grøntsagerne. Tilføj 2 dl vand eller hvidvin til grøntsagerne i fadet.
  5. Placer laksesiden ovenpå grøntsagerne, og hæld resten af det smeltede smør udover laksesiden. Krydr med salt og friskkværnet sort peber eller citronpeber.
  6. Skyl og snit purløg, peberfrugt og citronen. Fordel herpå citronmånerne, den snittede purløg og peberfrugt henover laksesiden.
  7. Overdæk fadet med et stort stykke stanniol, sæt laksefadet i ovnen, og bag det i 25-30 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ovnbagt-laks-purloeg-peberfrugt-citron-paa-boenner-asparges-porrer/