Cremet ærtesuppe med basilikum, lime og flødeost » Nem opskrift
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Holdbarhed: Suppen holder 4-5 dage i køleskabet og 4-6 måneder i fryseren.
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 700 g frosne ærter
  • 3 skalotteløg eller 1 stort almindeligt løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 potte frisk basilikum
  • 100 gram pikantost fx med pikant eller urter
  • 1 tsk smør
  • 1 revet skal af økologisk lime (kan undlades)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Hak løg og hvidløg i grove stykker.
  2. Grib en tykbundet gryde, smelt smørret ved middel varme, og svits de grofthakkede løg under omrøring i nogle minutter.
  3. Kom ærter, basilikumblade, salt, peber, revet lime skal og flødeost i gryden.
  4. Lad grydens indhold varme op, uden at koge, og blend så hele herligheden til en jævn konsistens med en stavblender eller i en almindelig blender.
  5. Fortynd evt. ærtesuppen med vand, og giv suppen et ekstra skud varme inden servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/cremet-laekker-aertesuppe-basilikum-lime-floede/