Fiskefad med torsk » Alt-i-en opskrift på torsk i fad med grøntsager
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 800 gram torskefileter uden skind og ben
  • 1 blomkål
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 1 dåse kokosmælk (Vi skal kun bruge den fede kokosmælk, og ikke vandet)
  • 200 gram flødeost gerne med fx krydderurte-, hvidløgs- eller pikantsmag
  • 100 gram revet ost fx mozzarellaost
  • 1 peberfrugt
  • 1 hel økologisk citron, da både skal og saft skal anvendes
  • 1 bouillonterning (fisk eller høns)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft (eller 230 grader i almindelig ovn).
  2. Find en gryde på cirka 3-4 liter, fyldt gryden med cirka 0,75-1 liter vand, og bring vandet i kog.
  3. Skyl, rens og snit blomkålen i grove stykker. Kør blomkålsstykkerne igennem det mellemste rivejern på din foodprocessor, så du ender ud med en skål blomkålsris.
  4. Hæld blomkålsrisene i gryden med kogende vand, og lad dem koge møre i 5 min.
  5. Hæld kogevandet fra blomkålsrisene ud, og vend risene ud i et stort ildfast fad. Vendt de grønne haricots verts bønner rundt i blandingen.
  6. Fordel torskefileterne ovenpå blandingen, krydr med salt og peber, og revet skal fra ½ citron.
  7. I en gryde, under hyppig omrøring, opvarmes den fede del af kokosmælken(undlad vandet om muligt), bouillonterningerne og flødeosten. Når kokosmælk og flødeost er smeltet sammen, tages ostesovsen af varmen, og fordeles jævnt henover fadet med torsk, blomkålsris og bønner.
  8. Top af med revet ost fx mozzarellaost og fintsnittet peberfrugt.
  9. Stil fadet i ovnen, og lad det gratinere i 20 minutter.
  10. Server alt-i-en torskefadet med skiver af frisk citron.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ostegratineret-torsk-med-ostecreme-paa-bund-af-blomkaalsris-og-boenner/