Sprødstegt andebryst med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 600 gram andebryst (2 x 300 gram eller 3 x 200 gram)
  • 1 tsk groft salt per bryst
Ovnbagte knoldselleritern
  • 1 knoldselleri
  • 2-4 spsk olivenolie (jo mindre des færre kalorier - 138 kcal pr. spsk.)
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Broccoli-bladsellerisalaten
  • 500 gram broccoli
  • 1 håndfuld små tomater (jeg anvendte gule cocktailtomater)
  • 200 gram bladselleri
  • 5 spsk granatæblekerner (kan udskiftes med blåbær for LCHF eller udelades)
  • 2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du:
Sådan tilberedes de ovnbagte knoldselleritern
  1. Grib en stor kokkekniv og flæk knoldsellerien på midten. Vend den rene, flade side ned mod et skærebræt, og skær cirka 2-4mm skræl af knoldsellerien hele vejen rundt, så det er helt rent for både skræl og evt. jord.
  2. Det samme gøres med den anden halvdel, hvorefter begge halvdele skæres i cirka 1 centimeter tykke skiver, efterfulgt af snitning til stave, og afslutningsvist snitning til tern.
  3. Vend knoldselleriternene i olivenolie og krydderier, hvorefter de fordeles på en bageplade, krydres med salt, peber og evt. andre krydderier, og bages i ovnen i 20-25 minutter, ved 200 grader varmluft.
Sådan laver du stegte andebryster
  1. Grib en stor pande og giv den høj varme.
  2. Afpuds andebrysterne og rids skindet - Uden at ridse ned i kødet!
  3. Giv det ridsede skind en omgang groft salt (½-1 tsk per bryst).
  4. Andebrysterne steges først på skindsiden i 8-10 minutter, hvorefter andebrysterne vendes rund, og tilberedes yderligere 6-8 minutter ved middel varme.
  5. Lad andebrysterne hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
Sådan tilberedes broccoli-bladsellerisalaten
  1. Skyl og snit broccolien i små buketter. Anvend dem rå i salaten eller kog dem i et minut, og afkøl buketterne under koldt vand.
  2. Skyl og snit bladsellerien i tynde skiver. Halver tomaterne og bland så broccoli, bladselleri, tomater i en skål. Top af med granatæblekerner og solsikkekerner inden servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/sproedstegt-andebryst-ovnbagte-knoldselleritern-rustik-salat/