Forloren hare » Opskrift på farsbrød i ovn med bacon og ost
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1000 gram hakket kalv- og flæskekød
  • 100 gram bacon i tern
  • 200 gram bacon i skiver
  • 125 gram frisk mozzarellaost (alternativt kan revet ost anvendes)
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Nem flødesauce til forloren hare & farsbrød
  • ½ liter piskefløde (kan udskiftes med cremefine 7% for færre kalorier)
Sådan gør du:
  1. Grib en stor pande, giv den høj varme, og steg baconternene sprøde.
  2. Snit løget fint, pres hvidløgsfedene og svits begge dele sammen med baconternene i de sidste minutter af stegetiden.
  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Grib en stor skål, og rør kalve- og flæskefarsen sammen med den sprøde bacon, løg, hvidløg, æg, salt, peber og små stykker frisk mozzarellaost(ryk eller skær stykker af den friske klump mozzarella).
  5. Grib et ildfastfad i en passende størrelse, form farsbrødet og anbring det i det ildfaste fad. Beklæd farsbrødet med skiver af bacon. Sørg for baconstykkerne overlapper hinanden. Hvis du ønsker at lave en nem flødesauce til den forlorne hare, tilsætter du blot en halv liter fløde til det ildfaste fad.
  6. Bag herligheden i ovnen i 40-50 minutter. Anvender du et stegetermometer, skal centertemperaturen snige sig op på 78°C.
  7. Tag den forlorne hare ud af ovnen. Skær den i passende skiver. Kør flødesaucen igennem en si, smag den til med salt, peber, evt. lidt bouillon og et snip kulør, og server flødesaucen til din forlorne hare.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/forloren-hare-baconsvoebt-farsbroed-med-ost-og-bacontern-low-carb/