Ovnstegt kyllingbryst med cremet spinat, bacon og blomkålsris
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
600-800 gram kyllingbrystfilet
100 gram bacon i tern
250 gram hakket spinat (frost grønt)
1 stor porre eller 2 små
75 gram flødeost pikant
1 hønsebouillonterning
1 tsk salt
1 tsk sort peber
Blomkålsris
1 blomkål
1 tsk salt
Sådan gør du:
På en stor pande steges baconternene sprøde.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag den sprøde bacon af panden, og læg dem til side. Herefter tilføjes hakket spinat, fint snittet porre, bouillonterning, flødeost, salt og peber til panden.
Lad den cremede spinatblanding koge ind og samle sig i nogle minutter.
Læg kyllingbrystfileterne i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og fordel så den cremede spinatblanding over kyllingen.
Fordel baconternene jævnt henover det ildfaste fad, stil fadet i ovnen, og lad fadet med kylling og cremet spinat tilberede i cirka 25 minutter.
Sådan laver du blomkålsrisene
Skær bladene fra blomkålen af med en kniv, fjern stokken og snit blomkålsbuketterne groft.
Kør blomkålsbuketterne gennem det mellemste rivejern på din foodprocessor, så blomkålsstykkerne rives til blomkålsris.
Fordel blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem med i ovnen i cirka 15 minutter.
Efter cirka 7-8 minutter vendes de varme blomkålsris godt rundt, og krydres med salt og evt. andre krydderier efter eget valg.
Tag blomkålsrisene ud af ovnen, hæld dem over i et serveringsfad, og server blomkålsrisene med den ovnbagte kylling og cremet spinatsovs.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ovnbagt-kylling-med-cremet-spinat-porre-bacontern-og-blomkaalsris/