Skøn aubergine- og bønne-lasagne » Fremragende gæstemad
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 500 gram hakket oksekød
  • 300 gram haricots verts bønner (frost)
  • 75 gram revet ost fx mozzarella
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 10 gram smør til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Find en stor gryde (3 liter eller mere), og brun oksekødet af under omrøring.
  3. Når oksekødet er brunet af i nogle minutter, tilføjes fintsnittet løg, hakkede tomater, tomatpure, presset hvidløg, chili, paprika, salt og peber. Lad oksekødsblandingen koge ind under omrøring.
  4. Fyld endnu en gryde med cirka to centimeter vand, tilføj haricots verts bønnerne, og bring vandet i kog.
  5. Efter 3-4 minutters opkog, hældes vandet fra haricots verts bønnerne, og de snittes i mindre stykker, hvorefter de blandes i oksekødsblandingen.
  6. Find mandolinjernet frem, skær top og bund af auberginen, og snit den på langs i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med kniv.
  7. Opsmør et passende ildfast fad, og fordel henholdsvis portioner af oksekødsblandingen og aubergineskiverne i 3-4 lag.
  8. Top din lasagne af med revet mozzarellaost og basilikum, og tilbered lasagnen i ovnen i cirka 20 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/skoen-aubergine-og-boenne-lasagne-fremragende-gaestemad/