Pocherede æg på bund af spinatsalat med hjemmerørt dressing
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 1
Ingredienser:
  • 2-3 æg
  • 2 spsk eddike
  • 100 gram frisk spinat
  • 1 håndfuld små tomater
  • 5 groft hakkede mandler eller anden nøddetopping
  • 2 spsk creme fraiche eller yoghurt (for Paleo kan mayonnaise anvendes)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dusk blandede krydderurter (Jeg anvendte dild, purløg og basilikum)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Bring 1-1,5 liter vand og 2 spsk eddike i kog i en 2-3 liters gryde.
  2. Slå hvert af æggene ud i en lille kop eller skål.
  3. Når vandet koger, tages gryden væk fra varmen, og der røres lidt kvikt rundt i vandet med en ske, så vandet snurrer rundt. Hæld så forsigtigt et æg ad gangen ned i midten af det snurrende vand.
  4. Stil gryden tilbage på kogepladen, men hold varmen lav til middel, så vandet ikke begynder at koge(det er nemlig ikke pochering, og vil måske ødelægge dine æg).
  5. Tag forsigtigt æggene op med en stor ske efter cirka 4 minutter.
  6. Skyl den friske spinat, snit tomaterne. Anret begge dele på en tallerken, og top af med en smule nødder.
  7. Snit krydderurterne fint, og bland dem i en skål med creme fraiche (eller mayonnaise for paleo) og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  8. Server de pocherede æg på spinatsalaten, og fordel din hjemmerørte krydderurtedressing.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/pocherede-aeg-paa-bund-af-spinatsalat-med-hjemmeroert-dressing/