Den bedste kylling i karry-kokosmælkssovs med mandelsplinter
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 600 gram kyllinginderfilet eller kyllingbrystfilet delt i fire
  • 1 stort løg (skrællet og fintsnittet)
  • 1 dåse kokosmælk (vi skal helst kun bruge cremen for at korte indkogningen)
  • 2-4 tsk karry alt afhængigt af styrke
  • 1-2 tsk gurkemeje (kan udelades)
  • 2 stk hønsebouillon terninger
  • 2 spsk smør
  • 10 mandler (hakkede i mandelsplinter)
Sådan gør du:
  1. Giv en stor pande høj varme, og lad smørret smelte.
  2. Brun kyllinginderfileterne af i cirka 1 minut på hver side, hvorefter de lægges fra på en tallerken og dækkes til med stanniol/alufolie.
  3. Tilsæt karry og gurkemeje til pandens resterende varme fedtstof, og svits krydderierne af i 20-30 sekunder.
  4. Tilføj det fintsnittede løg til panden, og sauter løgstykkerne i karry, gurkemeje og fedtstoffet.
  5. Tilføj cremen fra kokosmælken og bouillonterningerne til panden. Skru pandens varme ned til lige over middel, og lad karrysovsen koge ind og samle sig under omrøring.
  6. Efter nogle minutter lægges den stegte kylling tilbage på panden i karrysovsen, og braiseres ved lav varme i karrysovsen i yderligere 5 minutter.
  7. Tilføj grofthakkede mandelsplinter som topping inden servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/moer-og-saftig-karry-kokosmaelks-braiseret-kyllingbryst-med-mandelsplinter/