Ovnbagte semi-sprøde bønnefritter med sesam og havsalt » Nemt tilbehør
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 700 gram (optøede fra frost) haricots verts bønner - ekstra fine bliver ofte sprødest
  • 50 gram smør, kokosolie eller olivenolie eller 1-2 spsk i airfryer/actifryer
  • 3-4 spsk sesamfrø
  • 2 tsk havsalt eller almindelig salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dine haricots verts bønner ud på bagepapiret.
  3. Hæld dit smeltede smør, eller andet valg af fedtstof, ud over haricots verts bønnerne.
  4. Fordel fedtstoffet på haricots verts bønnerne, ved at vende bønnerne rundt med hænderne. Krydr bønnerne godt med havsalt og sesamfrø, og sæt bagepladen med bønnerne i ovnen.
  5. Tilbered bønnefritterne i 25-30 minutter. Vend rundt i bønnefritterne et par gange undervejs i tilberedningen.
  6. Det er svært helt at undgå, at enkelte bønnefritter får for meget varme, så sørg for at frasortere evt. sorte bønnefritter inden servering.
Smørbagte haricots verts bønner i airfryer eller actifryer
  1. Tænd din airfryer eller actifryer på 200 grader.
  2. Bland haricots verts bønner, 1-2 spsk fedtstof, sesamfrø og salt godt rundt evt. i bønnernes frostpose, så du undgår yderligere opvask.
  3. Hvis du tilbereder bønnerne fra du starter din airfryer eller actifryer, så skal de typisk have 15-20 minutter.
  4. Tilføjer du først haricots verts bønner, 1-2 spsk fedtstof, salt og peber, når din airfryer eller actifryer er opvarmet til 200 grader, er tilberedningstiden typisk 10-12 minutter.
  5. Ryst eller vend rundt i haricots verts bønnerne et par gange undervejs i tilberedningen.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/ovnbagte-semi-sproede-boennefritter-med-sesam-og-havsalt-nemt-tilbehoer/