Hakkebøffer med oliven, bønnesalat og blomkålsmos med mandler
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
Hakkebøfferne
500 gram hakket oksefars
½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
1 løg
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 tsk tørret oregano
1 terning oksebouillon opløst i lidt kogende vand (Cirka 0,1-0,2 dl)
10 gram smør til stegning
Blomkålsmos med mandelsplinter
1 blomkålshoved
75 gram pikant-flødeost eller anden flødeost variant
1 lille håndfuld groft hakkede mandler
1 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk salt
+ evt. andre favoritkrydderier
Bønnesalat
300 gram haricots verts bønner
300 gram frisk spinat
½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
2 store tomater eller 1 håndfuld små tomater
1 rød peberfrugt
Sådan gør du:
Sådan laver du blomkålsmosen
Skyl og snit blomkålets buketter i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere vil blomkålsstykkerne koges møre.
Tilføje det snittede blomkål til en gryde og dæk blomkålen med vand. Læg låg på gryden, bring grydens indhold i kog, og lad det simre-koge i 15-20 minutter.
Hæld vandet fra gryden, og tilføj flødeost, ⅔ dele mandelsplinter og krydderierne til gryden.
Med en el-pisker, piskes gryden indhold sammen til en luftig blomkålsmos. Smag mosen til med salt og peber, samt evt. andre af dine favoritkrydderier.
Hæld blomkålsmosen i et serveringsfad, og top af med den sidste ⅓ del mandelsplinter.
Sådan laver du hakkebøfferne
Skræl og snit løget fint. Hak de sorte oliven groft.
Bland oksefars med snittet løg, grofthakkede oliven, bouillon, salt, peber og oregano.
Giv en stor pande høj varme, og lad smørklatten smelte.
Form 6 hakkebøffer af oksefarsen, og steg dem i 4-6 minutter på hver side.
Sådan laver du bønnesalaten
Kog haricots verts bønnerne i 3-4 minutter, skyl og snit spinaten, peberfrugten og tomaterne, og anret salatingredienserne på et serveringsfad.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftige-hakkeboeffer-med-oliven-boennesalat-og-blomkaalsmos-med-mandler/