Lakseroulade med asparges og grønkålssalat med æg og rejer
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
250 - 300 gram røget laks
100 gram flødeost med krydderurter, pikant eller lignende
100 gram rejer
2 æg
250 gram asparges
100 gram renset og snittet grønkål
2 spsk granatæblekerner
1-2 spsk mandelsplinter
2 citronskiver
Salt
Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laves de grønne asparges
Bring 1 centimeter vand i kog i en stor gryde.
Knæk bunden af de grønne asparges, og læg de grønne asparges i gryden, når vandet koger.
Lad dem dampkoge i 3 minutter, hvorefter de tages fra, og lægges til afkøling.
Sådan laves de smilende æg
Læg de to æg i det kogende vand fra de grønne asparges, og kog dem i 7 minutter.
Køl æggene ned med kold vand, fjern skallen og halver æggene.
Sådan laves lakserouladen
Fordel de røgede stykker laks på et 30 centimeter langt stykke husholdningsfilm, så alle laksestykkerne overlapper hinanden en smule.
Smør flødeosten ud over laksestykkerne i et jævn lag.
Rul lakserouladen ved hjælp af husholdningsfilmen, og læg lakserouladen på køl. Inden servering fjernes husholdningsfilmen, og lakserouladen skæres i passende stykker.
Sådan færdiggøres anretningen
Anret de dampede asparges, nogle stykker lakseroulade, samt en håndfuld grønkål, der toppes af med granatæblekerner, mandelsplinter, de smilende æg, rejer og citronskiver.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/cremet-lakseroulade-med-asparges-og-groenkaalssalat-med-aeg-rejer/